Motorrijbewijs halen – Motorrijles in Tilburg en omgeving


Wil jij je Motorrijbewijs halen in de omgeving Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres.

Als je nog nooit motor hebt gereden maak dan gebruik van onze Introductieles. Daarin kun je kennis maken met de motor en ervaren hoe het is om te rijden. Je rijdt de introductieles tegen een gereduceerd tarief van € 45,-.

Na de Introductieles helpen we je graag om op een leuke en veilige manier je motorrijbewijs te halen.

motorrijbewijs halen in Tilburg motorrijles theorie examen motor middelzware motor rijbewijs a1

8,8 10
Verkeersschool Tilburg
625 Beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Goede en gezellige instructeurs

Jorn uit Berkel Enschot

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Heb heel fijn gelest met de motor. Zeker aanrader voor iedereen die zijn motorrijbewijs wil halen.

5

Gewoon uitstekend!

Remco uit Dongen

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Goede instructeurs. Nemen tijd voor je Flexibel in tijden mbt verzetten e.d. Motoren worden goed onderhouden.

5

Gediplomeerd Motor Rij-instrcuteur middelzware motor rijbewijs a rijbewijs a1

Motorrijbewijs halen in de praktijk

Wanneer je je rijbewijs A haalt, ben je in het bezit van een motorrijbewijs en mag je met een motorfiets de weg op. Wil jij je motorrijbewijs halen, dan moet je slagen voor twee praktijk examenonderdelen:

 • Voertuigbeheersing (AVB)
 • Verkeersdeelneming (AVD)

Bij het motorrijbewijs examenonderdeel ‘Voertuigbeheersing’ zal jij moeten bewijzen dat je de zwaardere motor goed kunt beheersen. Tijdens de motorrijbewijs opleiding bij Verkeersschool Tilburg zullen alle onderdelen in minimaal 2 dagdelen met jou worden doorgenomen.

Op een besloten oefenterrein zal je alle onderdelen intensief oefenen totdat jij klaar bent om het eerste deel van jouw motorrijbewijs te halen. Uiteindelijk zullen er op het motorrijbewijs examen 7 van de 12 onderdelen van je worden gevraagd.

Nadat je geslaagd bent voor het eerste onderdeel van jouw motorrijbewijs, het AVB examen, mag je met de motor de openbare weg op om te lessen voor het tweede deel van het examen: het onderdeel ‘Verkeersdeelname’ (AVD).

In dit onderdeel ga je bewijzen dat jij met een motor veilig deel kan uitmaken van het verkeer. Dit onderdeel kan worden afgerond in een korte periode met aansluitend het motorrijbewijs praktijkexamen. Met lessen van Verkeersschool Tilburg is je motorrijbewijs halen gemakkelijk en heb jij je rijbewijs A zo op zak.

Theoriecertificaat

Je mag met praktijklessen voor je motorrijbewijs starten wanneer je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B. Geen rijbewijs B? Dan moet je voor aanvang van de praktijklessen op de weg het theoriecertificaat A behalen.

Je motorrijbewijs halen en helemaal afronden mag je pas als je in het bezit bent van je motor theoriecertificaat. Het examen kun je bij ons aanvragen.

Leeftijd motorrijbewijs

Aan je motorrijbewijs halen zitten enige leeftijdsregels vast. In de leeftijd van 18 tot 21 jaar mag je alleen je motorrijbewijs halen op een lichte motor (maximaal vermogen van 25 KW en maximaal 0,16 KW per kilo (ledig gewicht).

Na 2 jaar zal het motorrijbewijs dan automatisch worden omgezet naar het motorrijbewijs voor zwaardere motoren. Boven de 21 jaar kun je het rijexamen doen op zware motoren (vanaf 25 KW).

Try the Bike

Motor rijbewijs halen in Tilburg middelzware motor middelzware motor a2 rijbewijs a rijbewijs a1

Bij inschrijving boeken wij direct een les van 90 minuten “Try the Bike”, waarbij je op een oefenterrein onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur kennis maakt met de motor en de exameneisen.

Na de “Try the Bike” les kun je bepalen met welk lespakket van Verkeersschool Tilburg jij je motorrijbewijs halen zal.

Lesmogelijkheden

Wij bieden je de volgende praktijkopleidingen voor rijbewijs A:

 • Voordelig instappakket
 • Losse module opleiding

Voordelig instappakket

Verkeersschool Tilburg biedt je een voordelig motorrijbewijs instappakket voor € 1.187,- en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Instappakket 9 lessen a 90 min
 • AVB en AVD examen
 • Helmmuts

Losse module opleiding

Je kunt ook kiezen voor enkel losse modules voor het halen van jouw motorrijbewijs. Je betaalt dan per onderdeel. De planning van de AVB dagdeel modules, AVD lessen en de motorrijbewijs examens worden in goed overleg met de instructeur vastgelegd. Het motorrijbewijs praktijkexamen wordt in twee delen afgelegd: het examen Voertuigbeheersing (AVB) en het examen Verkeersdeelneming (AVD).

Als je slaagt voor de praktijkexamens Voertuigbeheersing ontvang je een uitslagformulier dat één jaar geldig blijft. Binnen dat jaar kun je het examen Verkeersdeelneming afleggen.

motorrijbewijs halen bij verkeersschool tilburg middelzware motor a2 rijbewijs a

In alle gevallen wordt het examen Voertuigbeheersing (AVB) direct na je laatste les gereden. Als je hiervoor slaagt dan wordt het praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD) gereserveerd en kun jij je motorrijbewijs halen. Denk wel aan je motorrijbewijs theoriecertificaat!

Motor – Theorie

Een motor rijbewijs halen vereist eerst een motor theoriecertificaat. Motor rijden is een geheel nieuwe ervaring. De romantiek voor de motor bepaalt in sterke mate de keuze voor motorrijden.

Passie, avontuur, vrijheidsdrang, weer en wind, sensatie, snelheid, wendbaarheid, stoere geur en geluid zijn veelgehoorde uitspraken van motorliefhebbers. Daarnaast staat motor rijden bekend om haar praktische voordelen zoals de compactheid en behendigheid in het verkeer.

Motor theorie-examen

Naast alle onweerstaanbare genoegens is het belangrijk dat je als motorrijder(ster) een veilig weggebruiker wordt. Voordat je met een motor werkelijk de weg op mag, zal je eerst een motor theorie-examen af moeten leggen om te bewijzen dat jij garant staat voor veiligheid in het verkeer.

Met het motor theorie-examen bewijs je dat jij de regels en verkeerssituaties voor motoren begrijpt en op een veilige manier het wegdek met een motor kan betreden. Dit vereist dan ook een serieuze houding van de motorrijder, die begint bij het kiezen van een geschikte rijschool voor zowel motor theorie als motor praktijk.

Bij Verkeersschool Tilburg leren ervaren KNMV-instructeurs jou om de balans te vinden tussen beleving en beheersing. En deze beheersing start bij het halen van je motor theorie.

Motor theorie-training

Op regelmatige basis verzorgen wij bij Verkeersschool Tilburg motor theorie-examen trainingen. Door het bijwonen van deze trainingen kom je alles te weten over de motor theorie en worden dingen die je niet snapt aan je uitgelegd. Door onze motor theorie-trainingen is de kans op slagen voor jouw motor theorie-examen ontzettend groot.

Neem contact met ons op of informeer bij de receptie van Verkeersschool Tilburg wanneer de eerstvolgende theorie-training al plaatsvinden. Want met je motor theorie op zak ben jij op de helft van het behalen van jouw motor rijbewijs.

Haal je rijbewijs met je 18e

motorrijbewijs a a1 a2 middelzware categorie en middelzware motor a2

Motor – A1

Motor rijbewijs – A1

Zonder file naar je werk of nooit meer te laat op school? Of wil je een 125cc scooter rijbewijs?Met motorrijbewijs A1 kies je voor een slimme en efficiënte manier van reizen. En meestal voordeliger dan een auto!Vanaf je 17e mag je al lessen en vanaf je 18e kan je al de weg op.

 • Theorie-examen en rijles
 • (AVB en AVD) vanaf 18 jaar
 • Benzinemotoren maximaal 125 cc
 • Elektrische en benzinemotoren: maximumvermogen 11 kW, maximaal vermogen/ gewichtsverhouding 0,1 kW per kg

Motor – A2

Volop wendbaar, niet te zwaar en toch een echte middelzware motor. Dat zijn de motoren waar je mee mag rijden als je het A2 rijbewijs hebt. Super praktisch voor woon-werkverkeer of gewoon een middelzware motor voor mooie uitgebreide toertochten. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een rijbewijs A2-beginner en een A2-doorstromer:

A2-beginners

 • Theorie-examen
 • Rijles vanaf 20 jaar
 • Twee praktijkexamens (AVB en AVD) vanaf 20 jaar

A2-doorstromers

 • Rijles vanaf 19 jaar; geen nieuwe theorie nodig
 • Een combi-praktijkexamen vanaf 20 jaar, mits 2 jaar in het bezit van A1
 • Maximumvermogen van 35 kW, maximaal vermogen/gewichtsverhouding 0,2 kW per kg
 • Gemotoriseerde driewielers met een maximumvermogen van 15 kW

Veelgestelde vragen

Kan ik bij jullie motorkleding en een helm lenen?

Je kunt bij ons gratis van onze spullen gebruikmaken, maar het is handig als je zelf voor een paar stevige schoenen of laarzen en goede handschoenen zorgt. Het is altijd fijner om je eigen spullen te dragen tijdens een les.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens de lessen?

De kleding die je van Verkeersschool Tilburg kan lenen voldoet aan alle eisen en is uiterst beschermend. Daarbij zijn alle lesmotoren uitgerust met speciale valbeugels zodat je nooit hard kunt vallen. Alle eerste lessen zullen op een besloten oefenterrein plaatsvinden en bieden je alle ruimte om veilig te kunnen oefenen.

Waar vinden de lessen plaats?

De motorrijlessen van Verkeersschool Tilburg vinden plaats op verschillende oefenterreinen in de gemeente Tilburg.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Ook bij het leren motorrijden verschilt het aantal lessen per persoon. Na een privé try the bike heb je al direct een goed inzicht in het aantal lessen.

Kan ik als ik jonger dan 21 ben beginnen met rijlessen?

Wanneer je jonger dan 21 bent, leg je een motorrijexamen af op een lichte motor met een vermogen van minder dan 35 kW. Als je ouder bent dan 21 jaar mag je zelf beslissen of je een examen aflegt op een lichte of een zware motor. Een zware motor heeft dan een onbeperkt vermogen van 35 kW of meer.

Moet ik theorie-examen doen?

Iedereen moet uiteindelijk een speciaal theorie-examen afleggen voor een motorrijbewijs, zelfs als je al over rijbewijs B bezit.

Hoe snel kan ik met lessen beginnen? Seizoen afhankelijk kun je op korte termijn beginnen met een Try the Bike of introductieles.

Watis er in de afgelopen jaren veranderd?

 • 17 jaar: beginnen met motorrijlessen
 • Vanaf 18 jaar: motorrijexamen beperkte categorie (A1)
 • Vanaf 20 jaar: motorrijexamen categorie (A2)
 • Vanaf 21 jaar: motorrijexamen onbeperkte categorie (A) met code 80
 • Vanaf 24 jaar: direct motorrijexamen onbeperkte categorie (A)

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag beantwoorden.

Moet ik een motorrijbewijs hebben voor een driewielig motorrijtuig?

Ja, in Nederland heb je een motorrijbewijs nodig om te rijden op een driewielig motorrijtuig. Het type rijbewijs dat je nodig hebt hangt af van het vermogen van de driewieler. Als je al een rijbewijs B (auto) hebt, mag je op een lichte driewielige motorrijtuig (tot 45 km/u) rijden. Dit staat op je rijbewijs vermeld als (AM).

Prijzen

 
Introductieles Praktijk € 45,-
   
Theorie-examen € 60,-
Leerboek € 27,50
Theorie Internetkaart € 27,50

Losse lesprijzen AVB

 
Privé try the bike (90 min) € 89,-
Losse les AVB (90 min) € 85,-
5 praktijklessen 90 minuten € 420,-

Lossen lesprijzen AVD

 
Praktijkles 90 minuten € 85,-
5 praktijklessen 90 minuten € 420,-
 

Voordelig instappakket

 
Instappakket 9 lessen a 90 min, examen AVD en AVB, helmmuts. € 1.187,-
 • Je bent niet verplicht een pakket te nemen.
 • Je kunt ook kiezen om afzonderlijke onderdelen af te nemen.
 • Wij kunnen geen restitutie geven over aangekochte pakketten.