Aanhanger rijbewijs


aanhanger rijbewijs halen bij verkeersschool tilburg

Wil jij je Aanhanger rijbewijs halen in de omgeving Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres.

We helpen je om op een snelle en veilige manier je aanhanger rijbewijs te halen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te zakken. Zelfs als je denkt dat je helemaal niet met een aanhanger zou kunnen rijden.

Je kunt zelfs binnen één dag je aanhanger rijbewijs halen. Je bent dan de hele dag bezig met oefeningen en ’s middags heb je het praktijkexamen. Veel automobilisten gingen je voor en haalden hun rijbewijs voor de aanhanger bij Verkeersschool Tilburg.

Maar je bent vrij om te kiezen…

🙂 Klanten beoordelen ons met een ruime 8!

Lees meer over…

Heb ik een aanhanger rijbewijs nodig?

Voor veel mensen is het onduidelijk of ze nou wel of niet met een aanhanger mogen rijden. Daarom hebben we een handig schema opgesteld waarin je precies kunt zien of je genoeg hebt aan je B-rijbewijs, of dat je toch een BE rijbewijs moet halen.

Aanhanger rijbewijs regels

Een aanhangwagen biedt veel voordelen, maar vraagt ook om extra kennis en vaardigheid van de bestuurder. Je moet immers rekening kunnen houden met het extra gewicht van de combinatie, de andere wendbaarheid, de scharnierende werking en extra veiligheidsvoorschriften.

Kortom: bij het rijden met een aanhangwagen komt meer kijken dan je denkt! Het halen van jouw aanhanger rijbewijs zorgt ervoor dat jij een aanhanger veilig kan vervoeren.

Aanhanger rijbewijs halen in de praktijk

Het rijbewijs BE staat voor een aanhanger rijbewijs. Vaak beschikken bestuurders die rijden met een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs BE. Zo is een geldig Nederlands aanhanger rijbewijs (rijbewijs BE) bijvoorbeeld noodzakelijk bij het rijden met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andere aanhangers.

Voor je rijbewijs BE doe je een apart examen. Weet je niet precies wanneer een aanhanger rijbewijs nu nodig is? Via het stroomschema hierboven is eenvoudig te bepalen of rijbewijs B of BE vereist is.

Lesmogelijkheden

Bij Verkeersschool Tilburg kun jij je aanhanger rijbewijs op twee verschillende manieren halen. Zo kun jij je rijbewijs voor een aanhanger halen op de manier die jij het prettigst vindt. Zo voel jij je op je gemak en zal het examen voor het aanhanger rijbewijs gemakkelijk zijn.Wij bieden je de volgende twee manieren om je rijbewijs BE te halen:

  • Losse lessen
  • Dagopleiding

Losse lessen

Deze opleiding is te volgen door middel van losse lessen voor je aanhanger rijbewijs die worden gereden in blokken van twee uren. De afspraken worden per week vastgelegd en het examen wordt in overleg met de instructeur aangevraagd. Zo kun jij op jouw tempo de combinatie personenauto en aanhanger onder de knie krijgen.

Dagopleiding

Wil jij je aanhanger rijbewijs in één dag halen? Dat kan bij Verkeersschool Tilburg! Na reservering van de examendatum voor jouw rijbewijs BE wordt gelijktijdig de lesdag gepland.

Meld je aan voor een van de twee mogelijkheden tot het halen van je aanhanger rijbewijs en zorgt dat jij veilig met een combinatie personenauto en aanhanger deel kan nemen aan het verkeer.

Prijzen

Aanhanger bij de auto

Intake 120 min € 186,-
 Compact opleiding € 690,-
Excl. 21% BTW.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik beginnen?

De gemiddelde wachttijd voor de eendaagse opleiding bedraagt 3 tot 4 weken. Op dit moment is er door Corona en personeelstekort een grotere wachttijd bij het CBR. Voor een BE dagopleiding moet je je nu gemiddeld 6-10 weken van te voren aanmelden.

Alle dagen voor de dagopleiding zijn verder al gereserveerd bij het CBR. Echter moeten wij je eerst registreren in het systeem van het CBR en dit kan soms even duren.

Moet ik een nieuw theorie-examen doen?

Voor je aanhanger rijbewijs hoef je geen extra theorie-examen af te leggen. Voor het examen BE dient u in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs.

Waar starten de lessen?

De lessen zullen starten vanaf een van onze locaties.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag beantwoorden.