Aanhanger rijbewijs (BE) halen in Tilburg en omgeving


Wil jij je Aanhanger rijbewijs halen in de omgeving Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres.

We helpen je om op een snelle en veilige manier je aanhanger rijbewijs te halen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te zakken. Zelfs als je denkt dat je helemaal niet met een aanhanger zou kunnen rijden.

Je kunt zelfs binnen één dag je aanhanger rijbewijs halen. Je bent dan de hele dag bezig met oefeningen en ’s middags heb je het praktijkexamen. Veel automobilisten gingen je voor en haalden hun rijbewijs voor de aanhanger bij Verkeersschool Tilburg.

Maar je bent vrij om te kiezen…

aanhanger rijbewijs halen bij verkeersschool tilburg

8,8 10
Verkeersschool Tilburg
616 Beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Goede communicatie, goede instructeur, geslaagd

Charlotte uit Middelbeers

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Aanhanger rijbewijs in 1 dag gehaald, super.

5

Super leuke en leerzame dag gehad

Peter uit Tilbrg

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Ik ben heb les gehad in het rijden met aanhanger {B_E}. Het was een dag met veel leer momenten ik kan het iedereen aanraden.

5

Heb ik een aanhanger rijbewijs nodig?

Als het ledengewicht plus laadvermogen van de aanhangwagen meer dan 750 kg mag bedragen, en de totale combinatie komt boven de 3500 kg uit, dan moet ik in het bezit zijn van een BE rijbewijs.

Met een rijbewijs B mag een voertuig worden bestuurd waarvan het ledengewicht plus het laadvermogen niet meer bedraagt dan 3500 kg. Daarmee mag een aanhangwagen waarvan het ledengewicht plus laadvermogen niet meer bedraagt dan 750 kg worden voortbewogen met een rijbewijs B. De totale combinatie mag 4250 kg wegen en mag je nog steeds rijden met een rijbewijs B.

Een aanhangwagen biedt veel voordelen, maar vraagt ook om extra kennis en vaardigheid van de bestuurder. Je moet immers rekening kunnen houden met het extra gewicht van de combinatie, de andere wendbaarheid, de scharnierende werking en extra veiligheidsvoorschriften.

Kortom: bij het rijden met een aanhangwagen komt meer kijken dan je denkt! Het halen van jouw BE rijbewijs zorgt ervoor dat jij een aanhanger veilig kan vervoeren.

Aanhanger Rijbewijs halen in Tilburg gewicht aanhanger

Het rijbewijs BE staat voor een aanhanger rijbewijs. Vaak beschikken bestuurders die rijden met een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs BE. Zo is een geldig Nederlands rijbewijs BE bijvoorbeeld noodzakelijk bij het rijden met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andere aanhangers.

Voor je rijbewijs BE doe je een apart examen. Weet je niet precies wanneer een aanhanger rijbewijs nu nodig is? Via het stroomschema hierboven is eenvoudig te bepalen of rijbewijs B of BE vereist is.

Lesmogelijkheden

Bij Verkeersschool Tilburg kun jij je BE rijbewijs op twee verschillende manieren halen. Zo kun jij je rijbewijs voor een aanhanger halen op de manier die jij het prettigst vindt. Zo voel jij je op je gemak en zal het examen voor het BE rijbewijs gemakkelijk zijn.Wij bieden je de volgende twee manieren om je rijbewijs BE te halen:

  • Losse lessen
  • Dagopleiding

Losse lessen

Deze opleiding is te volgen door middel van losse lessen voor je BE rijbewijs die worden gereden in blokken van twee uren. De afspraken worden per week vastgelegd en het examen wordt in overleg met de instructeur aangevraagd. Zo kun jij op jouw tempo de combinatie personenauto en aanhanger onder de knie krijgen.

Dagopleiding

Wil jij je aanhanger rijbewijs in één dag halen? Dat kan bij Verkeersschool Tilburg! Na reservering van de examendatum voor jouw rijbewijs BE wordt gelijktijdig de lesdag gepland.

Meld je aan voor een van de twee mogelijkheden tot het halen van je aanhanger rijbewijs en zorgt dat jij veilig met een combinatie personenauto en aanhanger deel kan nemen aan het verkeer.

Prijzen

Aanhanger bij de auto

Intake 120 min € 186,-
 Compact opleiding € 690,-
Excl. 21% BTW.

Veelgestelde vragen aanhanger rijbewijs

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het trekken van een aanhanger? Is een rijbewijs b toegestaan als identificatiemiddel op het cbr examen? Mag ik een aanhanger of oplegger trekken? Allemaal vragen van mensen die aanhanger rijden en een rijbewijs be gehaald hebben. Daarom hebben we hier nog een aantal extra vragen opgesteld.

Wanneer heb ik een rijbewijs voor de aanhanger nodig?

Je hebt een BE rijbewijs nodig wanneer je een aanhanger wilt trekken die, samen met het trekkende voertuig, een toegestane maximum massa heeft die hoger is dan 3500 kg maar niet meer dan 7000 kg. Met alleen een rijbewijs B is het toegestaan om een aanhanger te trekken van maximaal 750 kg of, als het totale gewicht van de combinatie (voertuig plus aanhanger) niet meer dan 3500 kg bedraagt, kun je ook een zwaardere aanhanger trekken zonder een BE rijbewijs. Voor het trekken van een oplegger zwaarder dan deze limieten of een zwaardere aanhanger is een BE rijbewijs vereist.

Wat kost een rijbewijs voor de aanhanger ongeveer?

De kosten voor een BE rijbewijs kunnen variëren afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt en de rijschool die je kiest. Gemiddeld kost een complete opleiding voor het BE rijbewijs, inclusief het praktijk examen bij het CBR en de benodigde rijlessen, ongeveer tussen de €600 en €1000. Deze kosten zijn inclusief de huur van de auto en aanhanger voor het examen.

Welke aanhanger trekken met een B rijbewijs?

Met een standaard B rijbewijs mag je:

  • Een aanhanger trekken van maximaal 750 kg (toegestane maximum massa).
  • Een aanhanger zwaarder dan 750 kg trekken, zolang de totale toegestane maximum massa van de combinatie (auto plus aanhanger) niet meer dan 3500 kg bedraagt.

Voor een aanhanger samen met het trekkende voertuig met een gecombineerd gewicht boven de 3500 kg is een BE rijbewijs of B code 96 nodig. B code 96 laat je toe om een combinatie tot 4250 kg te besturen als aanvulling op het standaard B rijbewijs.

Hoe snel kan ik beginnen?

De gemiddelde wachttijd voor de eendaagse opleiding bedraagt 3 tot 4 weken. Op dit moment is er door Corona en personeelstekort een grotere wachttijd bij het CBR. Voor een BE dagopleiding moet je je nu gemiddeld 6-10 weken van te voren aanmelden.

Alle dagen voor de dagopleiding zijn verder al gereserveerd bij het CBR. Echter moeten wij je eerst registreren in het systeem van het CBR en dit kan soms even duren.

Moet ik een nieuw theorie-examen doen?

Voor je rijbewijs hoef je geen extra theorie-examen af te leggen. Voor het examen BE dient u in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs.

Waar starten de lessen?

De lessen zullen starten vanaf een van onze locaties.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag beantwoorden.