Auto theorie


auto theorie examen

Het behalen van je auto theorie kan door het maken van een examen. Het is aan te raden om snel dit papiertje te halen, want je hebt er veel profijt van tijdens je praktijklessen. 

Bovendien moet je eerst je theorie examen halen, voordat je op praktijkexamen mag gaan. Het CBR auto theorie examen bestaat voor de categorie B (auto) uit 65 vragen.

De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning. Binnen deze eerste vragen mag je maximaal 12 fouten hebben. Hierna krijg je vragen tijdens je theorie examen over verkeersinzicht en regelgeving. Dit zijn er in totaal 40 en je mag er maximaal 5 fout hebben.

Dit examen duurt ongeveer dertig minuten. Het examen is dus zo voorbij. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen naar het examen.

Wanneer mag je een auto theorie examen doen?

Dat mag als je 16 jaar oud bent. De uitslag ‘geslaagd’ voor je theorie-examen is anderhalf jaar geldig. Doe je theorie-examen dus niet te lang voor je praktijkexamen.

Hoe kan Verkeersschool Tilburg mij helpen om mijn theorie te leren?

Het leren van de auto theorie heb je zelf in de hand, maar Verkeersschool Tilburg helpt jou hier graag een handje bij.

Iedere donderdagavond van 16:30 tot 17:30 uur geven we digitale theorieles via Google Meet. Per les €12,50.
Je kunt je per mail aanmelden voor deze lessen.

Wekelijks kun jij met een van onze auto theorieopleidingen starten en samen met onze docenten zorg je ervoor dat jij voor jouw auto theorie examen helemaal bent voorbereid. Wij bieden een 4-of een 8 weekse opleiding aan.

Door middel van ons proefexamen volgens CBR-normen weet jij het zeker: het theoretisch rijexamen steek jij zo in je zak en kun je verder met je autorijbewijs halen! Zie meer over het oefenen van je theorie op onze speciale pagina ‘Het oefenen van je theorie examen’.

Hoe kan ik door zelfstudie leren voor het auto theorie examen?

Denk jij het studeren zelf aan te kunnen? Dan kun je al het materiaal om te slagen voor het theoretisch rijexamen reserveren en verkrijgen via Verkeersschool Tilburg.

Dit pakket bestaat uit bijvoorbeeld: boeken, cd-rom’s, losse theorielessen en/of proefexamens. Je kunt selecteren welke lesmethode het beste bij je past. Neem contact op met Verkeersschool Tilburg en het juiste studie- materiaal voor de auto theorie wordt jouw kant op gestuurd.

Een auto theorieopleiding raden wij aan. Op deze manier is de kans dat je slaagt voor je auto theorie examen zeer groot en ben je binnen de kortste keren voor jouw praktijk examen aan de beurt. Lees meer over het leren van je theorie op onze speciale pagina ‘Het leren van je theorie examen’.​