Auto theorie cursus Tilburg


Moet je binnenkort je theorie halen en wil je deze goed afleggen? Met de theorieopleiding van Verkeersschool Tilburg ga je vol zelfvertrouwen en kennis het examen in.

Wekelijks kun jij met één van onze auto theorieopleidingen starten en samen met onze docenten zorg je ervoor dat jij voor jouw auto theorie examen helemaal bent voorbereid. Wij bieden een 4- of een 8 weekse opleiding aan.

Door middel van ons proefexamen volgens de huidige CBR-normen weet jij het zeker: het theoretisch rijexamen steek jij zo in je zak en kun je verder met je autorijbewijs halen!

Neem snel contact met ons op om goed voorbereid het CBR theorie examen in te gaan.

Honderden leerlingen hebben met onze theorieopleiding het examen gehaald. De keuze ligt bij jou…

auto theorie cursus Tilburg, theoriecursus tilburg

Auto theorie cursus Tilburg volgen

Het behalen van je auto theorie kan door het maken van een examen. Het is aan te raden om snel dit papiertje te halen, want je hebt er veel profijt van tijdens je praktijklessen. 

Bovendien moet je eerst je theorie oefenen en het examen halen, voordat je op praktijkexamen mag gaan. Het CBR auto theorie examen bestaat voor de categorie B (auto) uit 65 vragen.

De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning. Binnen deze eerste vragen mag je maximaal 12 fouten hebben. Hierna krijg je vragen tijdens je theorie examen over verkeersinzicht en regelgeving. Dit zijn er in totaal 40 en je mag er maximaal 5 fout hebben.

Dit examen duurt ongeveer dertig minuten. Het examen is dus zo voorbij. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen naar het examen.

Hoe kan Verkeersschool Tilburg mij helpen om mijn theorie te leren?

Het leren van de auto theorie heb je zelf in de hand, maar Verkeersschool Tilburg helpt jou hier graag een handje bij.

Iedere donderdagavond van 16:30 tot 17:30 uur geven we digitale theorieles via Google Meet. Per les €12,50. Je kunt je per mail aanmelden voor deze lessen.

Wekelijks kun jij met een van onze auto theorieopleidingen starten en samen met onze docenten zorg je ervoor dat jij voor jouw theorie examen helemaal bent voorbereid. Wij bieden een 4-of een 8 weekse opleiding aan.

Door middel van ons proefexamen volgens CBR-normen weet jij het zeker: het theoretisch rijexamen steek jij zo in je zak en kun je verder met je autorijbewijs halen!

Hoe kan ik door zelfstudie leren voor het auto CBR theorie examen?

Denk jij het studeren zelf aan te kunnen? Dan kun je al het materiaal om te slagen voor het theoretisch rijexamen reserveren en verkrijgen via Verkeersschool Tilburg.

Dit pakket bestaat uit bijvoorbeeld: boeken, cd-rom’s, losse theorielessen en/of proefexamens. Je kunt selecteren welke lesmethode het beste bij je past. Neem contact op met Verkeersschool Tilburg en het juiste studie- materiaal voor de auto theorie wordt jouw kant op gestuurd.

Een auto theorieopleiding raden wij aan. Op deze manier is de kans dat je slaagt voor je auto theorie examen zeer groot en ben je binnen de kortste keren voor jouw praktijk examen aan de beurt.

Wat zijn de kosten voor de theorie cursus?

De kosten voor deze opleiding bedragen € 249,- inclusief lesboek, 2 dagen cursus en een examen. Schrijf je nu in via info@verkeersschooltilburg.nl en stuur ons je naam en telefoonnummer, dan nemen wij z.s.m. contact met je op voor de definitieve inplanning!

Handig om te weten:

Hieronder lees je verschillende vragen die we regelmatig krijgen van onze leerlingen. We hebben de vragen zo goed mogelijk beantwoord, zodat jij sneller een beslissing kunt nemen.

Hoe lang duurt het theorie examen?

Het theorie-examen duurt in totaal ongeveer 30 tot 45 minuten. Je hebt 8 minuten de tijd om de 25 vragen over gevaarherkenning te beantwoorden. Je hebt 16 minuten de tijd om de 40 vragen over kennis en inzicht te beantwoorden. Er is extra tijd beschikbaar voor kandidaten die dyslexie of een andere leesbeperking hebben.

Wat kost het theorie examen?

Het examen bij het CBR kost 48 euro. Je kunt dit afrekenen op de website van het CBR examencentrum.

Hoe lang is het theorie examen geldig?

Het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Als je in die tijd niet slaagt voor je praktijkexamen, moet je het theorie-examen opnieuw doen.

Wanneer mag je het CBR examen voor de auto doen?

Je mag theorie-examen doen vanaf 16 jaar. Je mag pas praktijkexamen doen als je geslaagd bent voor je theorie-examen.

Hoe oud moet je zijn voor auto theorie halen?

Je mag theorie-examen doen vanaf 16 jaar. Je mag pas praktijkexamen doen en je rijbewijs halen als je 17 jaar bent.

Eerst theorie of praktijk halen voor een autorijbewijs?

Je moet eerst theorie-examen halen voordat je praktijkexamen mag doen. Het is wel mogelijk om alvast met praktijklessen te beginnen terwijl je nog wacht op je theorie-examen.

Welke pagina’s op internet kan ik raadplegen bij het oefenen van theorie examens?

Op het internet zijn er tal van websites waarop jij je theorie-examen kunt oefenen. Er zijn erg veel deskundige websites die bol staan van de vragen die je ook in het theorie-examen kunt verwachten.​

​Een greep uit het rijke aanbod aan websites waarop jij je examen kunt oefenen:

Waarom is verkeersborden oefenen belangrijk voor het theorie-examen?

Verkeersborden oefenen is cruciaal omdat het helpt om de betekenis en het belang van elk bord te begrijpen. Dit is essentieel voor zowel het theorie-examen als voor veilig rijden op de weg.

Wat maakt ervaren instructeurs belangrijk bij een theoriecursus?

Ervaren instructeurs brengen waardevolle kennis en inzichten in de cursus. Zij weten precies hoe ze de stof moeten overbrengen voor het beste resultaat op je standaard examen.

Hoe onderscheidt een theoriecursus in Tilburg zich?

Een theoriecursus in Tilburg onderscheidt zich door de combinatie van ervaren docenten, diepgaande goede uitleg en praktische tips die je direct kunt toepassen. Je leert van mensen en niet zo maar van een scherm en dat bij jouw in de buurt.

Wat leer je daarnaast in een theoriecursus?

Daarnaast leer je tijdens een theoriecursus effectieve strategieën voor het beantwoorden van vragen en krijg je inzicht in hoe examenvragen zijn opgesteld.