Hoeveel rijlessen moet ik volgen om mijn autorijbewijs B te halen?


rijles volgen bij verkeersschool tilburg

Er is geen standaard antwoord op deze vraag. Het is geheel persoonlijk hoeveel rijlessen jij nodig hebt om te slagen voor je autorijbewijs B. Jij neemt zoveel rijlessen als jij nodig hebt om te kunnen slagen.

Om je vooraf een beeld te geven, rij je een intakeronde, waarmee een van onze instructeurs inschat waar je ongeveer staat. Uiteraard kan het aantal lessen tijdens je opleiding bij Verkeersschool Tilburg worden bijgesteld.

Meer of juist minder lessen nodig? Dan wordt dit door Verkeersschool Tilburg voor je verrekend. Zie de pagina “prijzen“, om zo een indicatie te krijgen van het aantal verschillende pakketten en de bijbehorende prijzen die we aanbieden.

Kan ik snel met rijlessen beginnen?

​De meeste leerlingen kunnen binnen een week na aanmelding beginnen met hun autorijlessen. Dit ligt natuurlijk wel aan jouw beschikbaarheid en aan de beschikbaarheid van onze rijinstructeurs.

Samen met jouw instructeur maak je zo snel mogelijk een afspraak en kun je aan de slag.

Heb ik een vaste instructeur en lesauto?

Verkeersschool Tilburg zorgt voor een vaste instructeur en lesauto. Dit betekent dat je altijd dezelfde instructeur hebt. Hij is dus elke keer bij je en leert jouw rijgedrag heel goed kennen.

Na een aantal lessen kan de instructeur precies inschatten wat jouw sterke en iets zwakkere punten zijn. Door jouw rijgedrag te analyseren, kan je begeleider je perfect voorbereiden op het autorijexamen van rijbewijs B.

Wanneer jouw instructeur ziek is, zorgen wij voor een vervanger zodat jouw rijlessen altijd doorgaan. Ook rij je altijd in dezelfde auto, óók tijdens je rijexamen.

Hoe ziet een rijles er bij Verkeersschool Tilburg?

Elke les werken jij en jouw vaste instructeur de 60 volle minuten aan de technieken van het autorijden. Aan de hand van de verschillende lespakketten kun je geheel op eigen tempo autorijlessen volgen en op rijexamen gaan wanneer jij daar klaar voor bent.

De rijinstructeurs zorgen ervoor dat je erg goed leert autorijden en alle verkeerssituaties perfect kunt inschatten. Dit gebeurt met variatie: je komt op verschillende plaatsen en oefent in elke les weer verschillende aspecten van het autorijden.

In jouw regio weten zij alle belangrijke en complexe knooppunten te vinden. Denk aan snelwegen, knooppunten, grote rotondes en wegen waarop de hellingproef moet worden toegepast.

Jij krijgt tijdens de lessen het rijden op al deze locaties onder de knie. Soms zal de instructeur je nog een extra stukje theorie bijbrengen. De instructeurs zullen je zo goed voorbereiden op het examen. Zo heb je in no-time je autorijbewijs B op zak!