ADR cursus


Wil jij je ADR certificaat halen in de omgeving van Tilburg? Dan is de ADR cursus van Verkeersschool Tilburg de perfecte keuze voor jou.

Wij begeleiden je snel en veilig naar het behalen van je ADR certificaat, zodat je gekwalificeerd bent om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Zelfs als je twijfelt of je geschikt bent voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zorgen onze deskundige instructeurs ervoor dat je vol vertrouwen kunt beginnen.

Start je opleiding vandaag nog bij Verkeersschool Tilburg, waar al vele chauffeurs succesvol hun ADR cursus hebben behaald.

De keuze is aan jou…

ADR cursus gevaarlijke stoffen

8,8 10
Verkeersschool Tilburg
619 Beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Goede begeleiding en uitleg

Ron uit Tilburg

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

RV1, V2C/V3C en nu dus ook C praktijk in 1x gehaald. Super tevreden met de uitleg/uitvoering en begeleiding theorie en praktijk. Dikke aanrader! Op naar CE, code 95 en ADR! Bedankt team VT

5

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Alparslan uit Tilbrg

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Vrachtwagen rijbewijs C CE ADR alles in een keer behaald een goeie verkeersschool met TOP gezellige leraren. Zeer proffessioneel je wordt puntje precies in details opgeleid. Thanks voor Alle heren en ook dames op kantoor 😉

5

Benodigdheden voor het ADR cursus

Om gevaarlijke stoffen te vervoeren, is het essentieel dat chauffeurs goed getraind zijn en over het juiste certificaat beschikken. Hier zijn de specifieke benodigdheden voor het behalen van een ADR cursus bij Verkeersschool Tilburg:

ADR Basis Certificaat

Dit is het fundament voor elke chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert. Het ADR basis certificaat dekt de essentiële aspecten van het vervoeren van gevaarlijke stoffen, waaronder de juiste hantering, de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, en de basisregelgeving:

  • Theorie: Kennis over de risico’s en regelgeving.
  • Praktijk: Toepassen van veiligheidsprocedures en -maatregelen.

Aanvullende Modules

Voor het vervoeren van specifieke typen gevaarlijke stoffen, zoals brandstoffen in tanks of radioactieve materialen, zijn aanvullende modules nodig:

  • ADR Basis Tank: Vereist voor het vervoeren van vloeistoffen in tankvoertuigen.
  • Klasse 1 en Klasse 7 Certificaten: Voor respectievelijk explosieve en radioactieve stoffen.

Praktische Toets en Toets Besloten Terrein

Deze toetsen zijn ontworpen om de vaardigheden van de chauffeur in praktijksituaties te beoordelen, waaronder:

  • Veilig laden en lossen van gevaarlijke en explosieve stoffen.
  • Correcte reactie op noodsituaties.

Verplichte Nascholing

Elke vijf jaar moeten chauffeurs een herhalingscursus volgen om hun certificaat te vernieuwen. Deze verplichte nascholing zorgt ervoor dat alle chauffeurs up-to-date blijven met de laatste wetgeving en technieken.

Examen Afleggen

Na afronding van de cursus en de praktische toetsen moet de chauffeur een examen afleggen om het ADR certificaat te ontvangen. Dit examen test zowel theoretische kennis als praktische bekwaamheid in het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Rijbewijs Vereisten

Om deel te nemen aan een ADR cursus, is een geldig rijbewijs B vereist. Chauffeurs met een rijbewijs C kunnen hun kwalificatie uitbreiden met ADR modules om zwaardere vrachtwagens te besturen die gevaarlijke stoffen vervoeren.

Het verkrijgen van een ADR certificaat bij Verkeersschool Tilburg stelt chauffeurs in staat om met kennis en vertrouwen gevaarlijke stoffen te vervoeren, waardoor ze een essentiële rol spelen in de logistieke keten van gevaarlijke goederen.

ADR opleiding volgen bij Verkeersschool Tilburg

Bij Verkeersschool Tilburg begrijpen we het belang van gespecialiseerde training voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Onze ADR opleiding is ontworpen om chauffeurs niet alleen te certificeren maar ook om hen voor te bereiden op de praktische en theoretische uitdagingen van het vervoeren van deze materialen. Hieronder vind je details over de verschillende ADR cursussen die wij aanbieden.

Welke verschillende cursussen bieden jullie aan?

1. ADR Certificaat Basis Initieel

Deze basisopleiding is essentieel voor elke beroepschauffeur die gevaarlijke stoffen wil vervoeren. De cursus omvat alle fundamentele aspecten van het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen, inclusief het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en eerste hulp maatregelen bij incidenten. Deze cursus is het startpunt en is verplicht voor iedere chauffeur in deze sector.

2. ADR Basis + Tank

Na het voltooien van de initiële basisopleiding, kunnen chauffeurs kiezen voor de aanvullende module Tank, die specifiek gericht is op het vervoeren van vloeistoffen in grote tanks. Dit vereist extra kennis en vaardigheden vanwege de unieke risico’s die bij dergelijke ladingen komen kijken.

3. ADR Basis + Tank + Klasse 1 en Klasse 7

Voor chauffeurs die explosieven (Klasse 1) of radioactieve materialen (Klasse 7) vervoeren, bieden wij gespecialiseerde modules aan die diepgaande training bieden in deze specifieke klassen van gevaarlijke stoffen.

4. Nascholingscursussen (Code 95)

Elke vijf jaar moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren hun certificaten vernieuwen door middel van nascholing code 95. Deze cursussen zijn bedoeld om de kennis van de chauffeurs bij te werken met de nieuwste regelgeving en praktijken en om hun Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs te behouden.

5. ADR Basis Verlenging

De verlengingscursussen zorgen ervoor dat chauffeurs hun ADR certificaat up-to-date houden. Dit is niet alleen wettelijk verplicht, maar zorgt er ook voor dat alle beroepschauffeurs veilig en volgens de huidige normen blijven werken.

Verkeersschool Tilburg is erkend voor de kwaliteit van haar opleidingen en de grondigheid van haar trainingen. Wij bieden ook SOOB subsidie aan gekwalificeerde kandidaten om de financiële last van de opleiding te verlichten. Onze cursussen zijn ontworpen om chauffeurs volledig voor te bereiden om veilig en efficiënt gevaarlijke stoffen te vervoeren, wat cruciaal is voor hun persoonlijke veiligheid en die van anderen op de weg.

Kosten Cursus ADR

 ADR certificaat Basis initieel  € 585,-
 ADR certificaat Basis + Tank  € 695,-
 ADR certificaat Basis + Tank +klasse 1 en klasse 7  € 795,-
 ADR Basis Verlenging  € 495,-
 ADR Basis en Tank Verlenging €  595,-
 ADR certificaat Basis + Tank +klasse 1 en klasse 7 Verlenging  € 695,-

Veelgestelde vragen over de ADR opleiding

Onderstaande vragen en antwoorden bieden een overzicht van wat er nodig is voor het behalen en onderhouden van een ADR certificaat en de voordelen die het biedt voor beroepschauffeurs.

1. Wat omvat een ADR basis certificaat cursus?

De ADR basis certificaat cursus is ontworpen om chauffeurs de essentiële kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen. Deze cursus omvat theorie over de basisregelgeving, veiligheidsprocedures, en eerste hulp bij incidenten met gevaarlijke goederen. Het is een fundament voor elke beroepschauffeur die gevaarlijke materialen wil vervoeren.

2. Hoe kan ik mij aanmelden voor een ADR cursus?

Om deel te nemen aan een ADR cursus, kunt u zich inschrijven via onze website of direct contact opnemen met Verkeersschool Tilburg. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, aangezien dit vereist is voor alle chauffeurs die willen deelnemen aan de training voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

3. Is er financiële ondersteuning beschikbaar voor het volgen van een ADR cursus?

Ja, SOOB subsidie is beschikbaar voor gekwalificeerde chauffeurs die een ADR cursus willen volgen. Deze subsidie kan helpen de kosten van de opleiding te dekken, waardoor het voor beroepschauffeurs toegankelijker wordt om hun certificaat voor het vervoeren van gevaarlijke goederen te behalen.

4. Wat zijn de voordelen van het behalen van een ADR certificaat?

Het behalen van een ADR certificaat stelt chauffeurs in staat om legaal en veilig gevaarlijke stoffen te vervoeren, wat essentieel is voor werk in vele transport- en logistieke industrieën. Daarnaast is het certificaat een onderdeel van de Code 95 nascholing, die vereist is voor alle professionele chauffeurs binnen de EU om hun vakbekwaamheid te onderhouden.

5. Hoe vaak moet ik mijn ADR certificaat vernieuwen?

Uw ADR certificaat moet elke vijf jaar worden vernieuwd door middel van een verlengingscursus. Deze cursus omvat 7 uur nascholing Code 95, die helpt om uw kennis up-to-date te houden met de huidige wetgeving en praktijken in het vervoer van gevaarlijke stoffen.