Rijopleiding in stappen


rijopleiding in stappen ris

Bij de Rijopleiding In Stappen (RIS compact-opleiding) zal jouw rijbewijs B instructeur extra aandacht besteden aan zelfstandiger en bewuster rijgedrag.

Bij het volgen van deze opleiding ontvang je het RIS-praktijkleerboek dat dient als leidraad voor de autorijlessen.

Vooraf krijg je ook bij deze opleiding eerst een intake, zodat je precies weet waar je aan toe bent en welk lespakket het beste bij jou past.

De RIS compact-opleiding biedt je structuur en bevat meerdere toetsen waaronder een Tussentijdse Toets, zodat je van een professionele examinator te horen krijgt hoe ver je precies bent met je autorijlessen voor rijbewijs B.

Welke voordelen heeft Rijles In Stappen?

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij je dus stap-voor-stap leert rijden. Hierdoor je ben je dus optimaal voorbereid op deelname aan het verkeer.

Je inzicht in het verkeer is erg goed met behulp van de leerlingkaart, waarop je precies kunt zien hoe ver je bent met je rijopleiding.

Omdat je stap voor stap wordt voorbereid op het rijden, is de kans dus ook groter dat je uiteindelijk in één keer slaagt tijdens het rijexamen.​

Voor wie is een RIS-opleiding geschikt?

Voor mensen die het lessen rustig willen starten, is een RIS-opleiding uitermate goed geschikt. Jij geeft als leerling namelijk zelf aan wanneer er opgeschakeld moet worden naar het volgende onderdeel.

En als je dat prettig vindt, kan er ook weer een niveau terug worden geschakeld . Kortom, je bepaalt zelf het tempo van de rijopleiding. Rust is dus belangrijk bij deze lesmethode, er zit geen druk achter.

De RIS staat uitgebreid stil bij zaken als ritvoorbereiding, risico’s van verkeersdeelname en de zwakke en sterke punten van iemands rijgedrag. Tevens is aandacht voor persoonlijke factoren die van invloed kunnen zijn op het rijgedrag.

De opleiding is dus ook geschikt voor mensen met faalangst. Door deelname aan een RIS-opleiding, gaan ze volkomen getraind het rijexamen in. Hierdoor gaat men zelfverzekerd het rijexamen in.​