Op welke leeftijd kan ik mijn rijbewijs halen?


leeftijd halen rijbewijs infographic

De leeftijd voor het behalen van je rijbewijs is in de afgelopen jaren aangepast. Wachten met rijlessen tot je 18e verjaardag is niet meer nodig. Dankzij het 2toDrive experiment kun je al starten met het behalen van je autorijbewijs op een leeftijd van 16,5 jaar.

Na het behalen van zowel je theorie– als praktijkexamen mag je onder begeleiding van een coach op 17- jarige leeftijd al de weg op en kun je veel rijervaring opdoen. Met 2toDrive ben jij op je 18e verjaardag een ervaren chauffeur en rijd jij je eigen weg zonder begeleiding.

Starten met het halen van je rijbewijs vanaf 16,5 jaar met 2toDrive

Met het 2toDive project kun je vanaf je 16e verjaardag direct je theorie-examen halen. Na het behalen van het theorie-examen, is jouw theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Leeftijd rijbewijs halen 16 jaar

Vanaf 16,5 jaar mag je achter het stuur plaatsnemen en starten met praktijk autorijlessen.

Leeftijd rijbewijs halen 17 jaar

Ben je 17 geworden en denkt jouw instructeur dat jij er helemaal klaar voor bent? Dan mag je het praktijkexamen en een eventuele tussentijdse toets afleggen.

Geslaagd? Nu mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van je 2toDrive coach autorijden. Dit mag overigens alleen in Nederland. Met het rijbewijs dat je op je 17e voor 2toDrive hebt gehaald, mag je pas vanaf 18 jaar ook buiten Nederland rijden.

Leeftijd rijbewijs halen 18 jaar

Je mag dus een rijbewijs aanvragen als je 18 jaar bent of jonger, mits je een gekwalificeerde coach naast je hebt zitten.

Deze coach helpt je bij het maken van beslissingen en houdt een oogje in het zeil. Wanneer je de leeftijd van 18 eindelijk hebt bereikt, mag je vanaf dit moment helemaal zelfstandig de weg op!

Aan welke eisen moet een coach voldoen?

Jouw coach zal je tijdens het rijden helpen bij het maken van de juiste beslissingen en zal je tips geven over je rijstijl. 2toDrive is geen rijles! Een coach is er alleen om jou te helpen in situaties waar nodig en om advies te geven over jouw rijgedrag.

Een coach die cursisten onder de 18 jaar begeleidt, moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B) en moet minimaal 27 jaar oud zijn. Alle eisen zijn te vinden op de site van www.2tdrive.nl.

Waarom zo vroeg mogelijk beginnen met rijden?

Door deel te nemen aan 2toDrive, verklein je voor jezelf de kans op ongelukken in het verkeer en vergroot je de verkeersveiligheid voor alle medebestuurders op de weg. Dankzij 2toDrive doe je op een veilige manier veel rijervaring op en ben je een ervaren bestuurder wanneer je op je 18e zelfstandig mag autorijden.

Snel beginnen met je rijbewijs halen

Wil jij ook op vroege leeftijd je rijbewijs halen? Vraag dan direct een introductieles aan. De introductieles kost € 45,- en is zonder verdere verplichtingen

Daarin kunnen we kennis met je maken en inschatten hoeveel autorijlessen je ongeveer nodig hebt. Zodat jij op een veilige manier later deel kunt nemen aan het verkeer.

Meld je vandaag nog aan en profiteer van deze unieke mogelijkheid om op een vroege leeftijd je rijbewijs te halen!