Transportopleidingen


transportopleiding vrachtwagenrijbewijsVerkeersschool Tilburg biedt een wijde reeks aan transportopleidingen aan in de regio Tilburg. Hieronder staat een overzicht welke transportopleidingen we allemaal aanbieden. Door op de link te klikken, ga je direct naar het gedeelte van de betreffende transportopleiding.

Onze Transportopleidingen op een rijtje:

Vrachtwagen (Rijbewijs C)

Verkeersschool Tilburg weet het fijne van het rijbewijs C halen en heeft het gros van de beroepschauffeurs uit de regio Tilburg opgeleid. Onze ISO- gecertificeerde organisatie en het 3 sterren label zorgt ervoor dat u sneller en beter slaagt voor uw vrachtwagen rijbewijs.

Wij brengen daarmee ruim 25 jaar praktijkervaring in bij uw rijbewijs C opleiding. Daarbij treden wij flexibel en zakelijk op voor u als werkgever, voor de werknemer alsook voor de particuliere klant. Een rijbewijs C halen bij Verkeersschool Tilburg is voordelig en professioneel.

Ons wagenpark is ruim en modern evenals ons eigen theoriecentrum. Een volledige opleiding voor rijbewijs C kunt u bij Verkeersschool Tilburg zeker verkrijgen.

Benodigdheden vrachtwagen rijbewijs

Een vrachtauto is volgens de wet een motorvoertuig waarvan het ledig gewicht vermeerderd met het laadvermogen meer bedraagt dan 3.500 kg. Om voor uw vrachtwagen rijbewijs te slagen moet u een aantal examens afleggen.

Een rijbewijs C halen kost zeker de nodige moeite. Voor uw rijbewijs C moet u de volgende onderdelen behalen:

 • Beroepsopleiding Vakbekwaamheid (theorie)
 • Praktijkopleiding

Zowel de theorie- als praktijkopleiding rijbewijs C kunt u volgen bij Verkeersschool Tilburg en u weet zeker dat u in goede mate slaagt voor uw groot rijbewijs.

Lesmogelijkheden

Indien u opgeleid wilt worden tot beroepschauffeur en uw groot rijbewijs halen een van uw prioriteiten is, bekijkt u dan de lesmogelijkheden die Verkeersschool Tilburg u te bieden heeft.


Compleet pakket rijbewijs C met vakbekwaamheid (code 95). Kosten: € 3.305,- (excl. BTW.) >>

Dit complete pakket voor het halen van uw vrachtwagen rijbewijs bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Cursus RV1, V2C en V3C (les, boeken en examen)
 • 20 uur praktijkles C
 • Eigen verklaring
 • 2 praktijktoetsen (inclusief les vooraf).
 • 1 praktijkexamen C

In enkele gevallen kunt u vrijstelling krijgen voor de richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). U wordt opgeleid tot chauffeur voor de brandweer tankautospuit of ambulance of u gaat werken in de ambulante handel. In deze gevallen krijgt u deze vrijstelling bij het behalen van uw rijbewijs C.


Compleet pakket rijbewijs C zonder code 95. Kosten: € 2.545,- (excl. BTW) >>

Ook kunt u uw groot rijbewijs halen bij Verkeersschool Tilburg zonder vakbekwaamheid. Dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Cursus RV1 en R2C (les, boeken en examen)
 • 20 uur praktijkles C
 • Eigen verklaring
 • 1 praktijkexamen C

Voor het opvragen van de lijst met vrijstellingen of meer informatie over het rijbewijs C kunt u contact opnemen met onze Verkeersschool.

Voor een advies op maat is het ook mogelijk om eerst een intake rijbewijs C van 2 uur in te plannen.

 

Theorie

Startdata theoriecursussen
De theorie avondcursussen voor het rijbewijs C starten wekelijks.
In februari start er een nieuwe dagopleiding. Wil jij deelnemen? Meld je dan snel aan! Er zijn beperkt plaatsen.

E- Learning
Daarnaast is het mogelijk om de theorie door middel van E-learning te leren.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Verkeersschool Tilburg.

 

 

Camper of Lichte Vrachtwagen (Rijbewijs C1)

Wil je binnenkort je rijbewijs gaan halen voor het besturen van een camper of een lichte vrachtwagen (zoals een paardenvrachtwagen)? Dan is het mogelijk om bij Verkeersschool Tilburg je rijbewijs C1 te halen!

Het vrachtwagenrijbewijs kent namelijk sinds 1 januari 2013 twee categorieën: C1 en C. Het rijbewijs C1 is bestemd voor bestuurders van voertuigen van meer dan 3.500 kg, maar niet meer dan 7.500 kg en voor maximaal 8 personen (jezelf niet meegerekend).

Benodigdheden vrachtwagen rijbewijs

Voor C1 kun je examen doen vanaf 18 jaar, maar hiervoor dien je wel eerst in het bezit te zijn van het rijbewijs B. Vanaf 17 jaar mag je rijlessen voor het C1-rijbewijs volgen, maar alleen indien je een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg (volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs).

Voor het rijbewijs C1 zonder vakbekwaamheid (zonder nascholing voor de code 95) moet je de volgende onderdelen behalen:

 • twee theorie-examens, namelijk RV1 en rijbewijs 2
 • praktijkexamen

Voor het rijbewijs C1 met vakbekwaamheid(met nascholing voor de code 95) moet je de volgende onderdelen behalen:

 • drie theorie-examens, namelijk RV1, vakbekwaamheid 2 en vakbekwaamheid 3
 • praktijkexamen, praktische toets en toets besloten terrein

In principe is de aanvulling met de vakbekwaamheid (nascholing voor de code 95) niet nodig als je bijvoorbeeld een camper of paardenwagen gaat besturen. De aanvulling met vakbekwaamheid kies je als je het voertuig beroepsmatig gaat gebruiken (bijvoorbeeld bij koeriersdiensten met een lichte vrachtwagen).

Zowel de theorie- als praktijkopleiding rijbewijs C1 kan je volgen bij Verkeersschool Tilburg en je weet zeker dat je in goede mate slaagt voor je rijbewijs.

Compleet pakket C1

Compleet pakket C1 € 2.295,- (excl. BTW.)

Na het behalen van de 2 theorievakken kan er worden gestart met de praktijkopleiding. Deze bestaat uit 12 uur praktijkles en een praktijkexamen. De prijs is daarnaast inclusief een eigen verklaring, maar exclusief een medische keuring en BTW.
Direct Aanmelden
Meer informatie
Wens je meer informatie over rijbewijs C1 te verkrijgen? Neem dan contact met de verkeersschool op!

Vrachtwagen + Aanhanger (Rijbewijs CE)

Deze opleiding is bestemd voor personen die een vrachtwagen met een aanhangwagen of een trekker met oplegger willen gaan besturen. Men dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs C en een Verklaring Geschiktheid om het examen te kunnen afleggen.

Compact opleiding E bij C € 1.935,- (excl. BTW.) >>

Direct Aanmelden
Deze opleiding bestaat totaal uit 22 lesuren en wordt in overleg met de kandidaat compact ingepland met aansluitend examen.
Voor een advies op maat is het ook mogelijk om eerst een intake in te plannen. Deze intake CE 2 uren kost € 135,00 (excl. BTW.)

Indien u geen compleet pakket wenst, kunt u uiteraard ook kiezen voor losse onderdelen. Kijk bij de tarieven voor alle prijzen.

Vervoer Gevaarlijke stoffen (ADR)

De ADR opleiding dient gevolgd te worden door elke chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert. Als de opleiding positief wordt afgerond, ontvangt de chauffeur het ADR certificaat.

Na het volgen van de ADR opleiding kan de chauffeur de bescherming en veiligheid waarborgen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het ADR kent verschillende deelcertificaten, waarvan ADR Basis en ADR Tank de meest voorkomende zijn. Tevens bestaan er verplichte certificaten voor het vervoer van radioactieve stoffen (Klasse 7) en explosieve stoffen (Klasse 1).

Na vijf jaar dient iedere chauffeur een herhalingscursus te volgen. De herhalingscursus is een korte opfriscursus en de nieuwste ontwikkelingen en laatste veranderingen in wetgeving, apparatuur, etc. worden hierin behandeld.

Voor prijzen en informatie over de ADR opleiding kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze vestigingen of u kunt het contactformulier invullen op deze website. Wij kunnen u informeren over de details of offerte voor u samenstellen.
Direct Aanmelden

ADR Cursussen

 ADR certificaat Basis  € 395,00
 ADR certificaat Basis + Tank  € 450,00
 ADR certificaat Basis + Tank +klasse 1 en klasse 7  € 550,00
 ADR Basis Verlenging  € 320,00
 ADR Basis en Tank Verlenging €  385,00
 ADR certificaat Basis + Tank +klasse 1 en klasse 7 Verlenging  € 485,00

*Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief 21% BTW

taxiTaxi rijbewijs (Basisopleiding Taxipas)

Je wilt beroepsmatig als taxichauffeur aan de slag. Een vak waar veel kennis van zaken bij komt kijken en waar je als dienstverlener met willekeurige personen in contact komt. Deze passagiers betalen graag voor het gemak zeker als de service prettig en bekwaam overkomt. De beroepsgroep kent officiële en beroepseigen regels.

Het examen is verplicht voor iedereen die taxichauffeur wil worden en voor taxichauffeurs die na 1 juli 2001 zijn gestart met taxivervoer. Omdat het belangrijk is dat u als taxichauffeur de Nederlandse taal beheerst, wordt het praktijk- en theorie-examen alleen in het Nederlands afgenomen.

Theorie

Examenvorm 40 meerkeuze vragen
Slaagnorm 32 van de 40 vragen goed (80%)
Duur 60 minuten
Toelatingseisen Een wettig legitimatiebewijs
Geldigheidsduur De uitslag is één jaar geldig
 • Klantgerichtheid
 • Kennis van het voertuig
 • Handelen bij ongelukken en ongevallen
 • Wet- en regelgeving
 • Rijvaardigheid en stratenkennis
 • Kennis en toepassing van de taxi tariefstructuur

Kandidaat krijgt een opdracht om naar een door examinator opgegeven adres te rijden. Hierbij mogen wel hulpmiddelen gebruikt worden zoals navigatie of een stratenboek.

   
Toelatingseisen Een geldig EG/EER rijbewijs B
Een goedgekeurd voertuig
Stadsplattegrond
Geldigheidsduur De uitslag is één jaar geldig

Als geselecteerd opleidingsinstituut door het Sociaal Fonds Taxi (SFT) biedt Verkeersschool Tilburg u de mogelijkheid ESF subsidie te krijgen.

Kosten

Kosten voor deze opleiding bedragen € 825,- excl. BTW

De extra kosten om in het bezit te komen van de Taxipas via de KIWA ziet u onderstaand:
Chauffeurskaart € 158,-
Medische keuring € 80,-
VOG (verklaring goed gedrag) € 42,50
Direct Aanmelden
*Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief 21% BTW

Busrijbewijs

Verkeersschool Tilburg biedt u een complete opleiding voor het behalen van het chauffeursdiploma en rijbewijs D.

Theorie
Voordat u deel kan nemen aan het praktijkexamen dient u het volledige theoretische gedeelte behaald te hebben. Het theoretische gedeelte bestaat uit drie deelcertificaten:

Examen Deelname vanaf Geldigheidsduur
Vakbekwaamheid 1 (verkeer, techniek) 17 jaar 2 jaar
Vakbekwaamheid 2 (administratie) 20 jaar 2 jaar
Vakbekwaamheid 3 (case) 20 jaar 2 jaar

busAlle drie de onderdelen moeten binnen de genoemde geldigheidsduur gehaald worden. De eerste twee certificaten moeten worden behaald voordat de rijopleiding van start gaat. De cursussen zijn (per deelcertificaat) te volgen via een dagopleiding met aansluitend examen of een avondopleiding.

Praktijk

De praktijkopleiding bestaat uit twee delen en bereidt u voor op het examen D. Na het halen van het examen voor deze categorie, bent u bevoegd om een bus ingericht voor het vervoeren van meer dan 8 personen (exclusief bestuurder) te besturen.
Buschauffeurs die hun vakbekwaamheid willen halen, moeten naast het praktijkexamen twee praktijktoetsen doen:

 • Een praktische toets
 • Een toets op een besloten terrein

Tijdens de praktische toets is er vooral aandacht voor beroepshouding, vervoer van bagage, voorkomen van fysieke risico’s, invullen van een schadeformulier en voorkomen van criminaliteit.
Tijdens de toets op het besloten terrein zal de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigbeheersing en manoeuvreren worden getest.
Het praktijkexamen begint bij een controle van het voertuig. Daarna volgt een rit zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Toelatingseisen praktijkopleiding

U dient voor de opleiding in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs voor de categorie B.

Medische keuring

Voor het praktijkexamen dient u medisch gekeurd te worden door een arts. Voor deze keuring heeft u een Eigen Verklaring nodig. Deze is bij de verkeersschool verkrijgbaar.
Direct Aanmelden

Veelgestelde vragen

Hoeveel lessen moet ik volgen?
Het is geheel persoonlijk hoeveel lessen jij nodig hebt om te slagen voor je rijbewijs. Dat is voor iedereen verschillend. Jij bent tot niets verplicht en neemt zoveel lessen als jij nodig hebt. Om je vooraf een beeld te geven van hoeveel lessen jij ongeveer nodig gaat hebben, rij je een intake waarmee een van onze instructeurs inschat waar je ongeveer staat. Uiteraard kunnen de aantal lessen tijdens je opleiding bij Verkeersschool Tilburg worden bijgesteld. Meer of juist minder lessen nodig? Dan wordt dit door Verkeersschool Tilburg voor je verrekend.

Wat kost een volledige rijopleiding?
Per leerling zijn de kosten van een rijopleiding verschillend. Het gemiddelde bedrag dat in Nederland wordt uitgegeven aan een rijopleiding ligt tussen de € 1900,- en € 2500,-. Hierbij gaan we uit van 40 tot 45 rijlessen met theorie, Tussentijdse Toets en examen. Wanneer je geen theoriecursus of Tussentijdse Toets neemt kan de rijopleiding natuurlijk goedkoper uitvallen.

Is een theorieopleiding verplicht?
Een theorieopleiding is niet verplicht. Wanneer jij ervan overtuigd bent dat jij goed zelf jouw theorie examen kunt halen, dan heb je helemaal geen theorielessen nodig. Een theorieopleiding vergroot echter wel je kans van slagen en helpt je bij het begrijpen van alle theorie. De keuze is geheel aan jou.

Is een Tussentijdse Toets verplicht?
Ook een Tussentijdse Toets is niet verplicht, maar wel door ons aangeraden. Een Tussentijdse Toets biedt je veel zekerheid en vergroot ook je kans op slagen tijdens het praktijk examen. Door het afleggen van een Tussentijdse Toets weer je precies waar je nog aan moet werken om te slagen voor je autorijbewijs.

Kan het examen direct worden aangevraagd?
Het examen kan meteen worden aangevraagd bij het aanmelden van Verkeersschool Tilburg. Wij kunnen je gehele opleiding in één keer plannen, zodat je een schatting hebt van het bedrag dat je zal gaan betalen.

Kan ik snel met lessen beginnen?
De meeste leerlingen kunnen binnen een week na aanmelding beginnen met hun rijlessen. Dit ligt natuurlijk wel aan jouw beschikbaarheid en aan de beschikbaarheid van onze rijinstructeurs. Samen met jouw instructeur maak je zo snel mogelijk een afspraak en kun je aan de slag.

Heb ik een vaste instructeur en lesauto?
Verkeersschool Tilburg zorgt voor een vaste instructeur en lesauto. Wanneer jouw instructeur ziek is, zorgen wij voor een vervanger zodat jouw rijlessen altijd door kunnen gaan.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag beantwoorden.