Code 95 cursus


Wil jij je Code 95 cursus volgen in de omgeving van Tilburg? Dan ben je bij Verkeersschool Tilburg aan het juiste adres.

Wij begeleiden je op een snelle en veilige manier naar het behalen van je Code 95, essentieel voor beroepschauffeurs die hun vakbekwaamheid willen behouden of vernieuwen. Zelfs als je twijfelt over je huidige kennis en vaardigheden, staan onze ervaren instructeurs klaar om je met effectieve nascholing te ondersteunen.

Je kunt bij ons terecht voor zowel theorie- als praktijkmodules, en velen hebben hun Code 95 succesvol vernieuwd dankzij onze deskundige begeleiding.

De keuze is aan jou…

code 95 cursus e learning hele cursus aanwezig

8,8 10
Verkeersschool Tilburg
619 Beoordelingen
Bekijk beoordelingen

Goede begeleiding en uitleg

Ron uit Tilburg

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Mijn partner en ik behaalden hier eerst onze vrachtwagen rijbewijs en nu ook motor rijbewijs. Gewoon hele fijne mensen, kwalitatieve lessen en goede voertuigen vanuit een bescheiden rijschool.

5

Prima ervaring, alle C theorie in 1 keer behaald

Robert uit Goirle

Aanbevelen

Service

Deskundigheid/Vakmanschap

Prijs/Kwaliteit

Mijn ervaring

Inside tip: alles voor je code 95 en je C theorie je door Walther en Toon laten uitleggen. Beetje onconventioneel maar het blijft wel hangen. Nog een tip: Goed opletten in de klas bij Walther. Hij is best precies bij het gooien van krijtjes

5

Code 95 halen met nascholing van Verkeersschool Tilburg

Bij Verkeersschool Tilburg bieden we uitgebreide nascholingscursussen aan voor beroepschauffeurs die hun Code 95 willen verlengen. Onze cursussen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de EU-richtlijnen voor beroepschauffeurs, waarbij zowel het theoretische als het praktische gedeelte grondig wordt behandeld.

Benodigdheden

Om deel te nemen aan onze Code 95 cursussen, zijn er enkele essentiële benodigdheden:

 • Geldige Rijbewijs: Elke deelnemer moet zijn geldige rijbewijs en een identiteitsbewijs mee nemen naar elke cursusdag.
 • Uur Nascholing: De EU vereist dat elke beroepschauffeur elke vijf jaar 35 uur nascholing volgt, waarvan minimaal één cursusdag moet bestaan uit een praktijktraining.
 • Cursussen Aanwezig: Je moet fysiek aanwezig zijn bij zowel het klassikale gedeelte als het praktische gedeelte van de nascholing. De cursusdag kan variëren van een volledige dag tot meerdere kortere dagdelen.

Specifieke Cursussen Omvatten:

 • Digitale Tachograaf: Leer de essentiële functies en wettelijke vereisten van de digitale tachograaf kennen, cruciaal voor beroepsmatig rijden.
 • Fysieke Belasting: Cursussen die zich richten op het verminderen van fysieke belasting en het bevorderen van ergonomisch werken in de cabine.
 • Sociale Veiligheid en Omgaan met Agressie: Essentieel voor chauffeurs die in contact komen met veel verschillende mensen onder soms stressvolle omstandigheden.
 • Het Nieuwe Rijden: Deze cursus gaat rijden volgens technieken die zowel brandstofefficiëntie als veiligheid verbeteren.
 • VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers): Voor chauffeurs die ook in de bouwsector werkzaam zijn.

Voordelen van Code 95 Nascholing bij Verkeersschool Tilburg:

 • E-Learning Opties: Combinatie van e-learning en klassikale lessen om flexibiliteit te bieden aan chauffeurs.
 • Geregeld en Gepland: Wij regelen alles voor jou, van de aanmelding tot het bijwonen van de cursussen op verschillende locaties.
 • Hooggekwalificeerde Instructeurs: Onze instructeurs zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar zijn ook ervaren in het leveren van praktijklessen die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werkzaamheden.

Het behalen en onderhouden van je Code 95 is niet alleen een wettelijke vereiste, maar het verhoogt ook je kwalificaties als professionele chauffeur. Bij Verkeersschool Tilburg streven we ernaar om elke chauffeur te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en efficiënt op de weg te werken, terwijl we ook helpen om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Onze nascholingscursussen zijn grondig, toegankelijk, en ontworpen om elke professionele chauffeur op de hoogte te houden van de nieuwste verkeersregels en rijtechnieken.

Wanneer heb je code 95 nodig?

Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs binnen de Europese Unie om de veiligheid op de wegen te verhogen en de kwaliteit van de beroepschauffeurs te verbeteren. Hier zijn enkele volgende aandachtspunten wanneer Code 95 vereist is:

 • Rijbewijs C houders: Elke bestuurder met een rijbewijs C of een hogere categorie die beroepsmatig goederen of personen vervoert, moet Code 95 op zijn rijbewijs hebben.
 • Nieuwe Rijbewijs: Wanneer je een nieuw rijbewijs haalt, is het essentieel om ook Code 95 te behalen als je van plan bent om als professionele chauffeur te werken.
 • Geldigheid: Code 95 is vijf jaar geldig. Na deze periode moet je via nascholingscursussen je kwalificatie verlengen.

Elke beroepschauffeur moet eens in de vijf jaar 35 uur nascholing volgen, verdeeld over ten minste één dag praktijkcursus en de rest kan theorie zijn. Het is belangrijk dat de chauffeur zijn geldige rijbewijs mee brengt naar elke cursus en aanwezig is voor de gehele duur om de nascholingsuren te kunnen registreren.

Totale kosten code 95 cursus

De kosten voor het voltooien van een Code 95 cursus kunnen variëren, afhankelijk van de opleider, de specifieke cursussen die worden gevolgd, en of er vrijstellingen zijn waarvoor de chauffeur in aanmerking komt. Hier is een algemeen overzicht van de kosten:

 • Klassikale Les en Praktijkcursus: De combinatie van klassikale les en praktijk is cruciaal. Een typische nascholingscursus bestaat uit meerdere dagdelen en kan over één dag of meerdere vijf werkdagen gespreid zijn.
 • Kosten: De gemiddelde totale kosten voor het voltooien van alle vereiste uren bedragen ongeveer €600 tot €1200, afhankelijk van de opleider en de inhoud van de cursus. Dit is exclusief eventuele kosten voor het verkrijgen van een medische keuring of administratieve kosten voor het bijschrijven van Code 95 op het nieuwe rijbewijs.

Elke opleiding die nascholing code 95 aanbiedt, moet gecertificeerd zijn en de opleiders moeten zorgen dat elke chauffeursdag chauffeur goed gedocumenteerd is en dat de presentielijst nauwkeurig wordt bijgehouden. Opleiders melden de behaalde uren binnen twee cursussen of meer aan het bevoegde registratiesysteem, waar de uren worden bijschreven aan het persoonlijke dossier van de chauffeur.

De investering in Code 95 is niet alleen een wettelijke verplichting. Maar biedt ook aanzienlijke voordelen in termen van veiligheid en vakbekwaamheid voor professionele chauffeurs. Voor bedrijven biedt het investeren in de nascholing van hun chauffeurs een directe verbetering van hun operationele kwaliteiten en een vermindering van het risico op ongevallen en boetes voor niet-naleving van de regelgeving.

Veelgestelde Vragen

Elke nascholingscursus wordt zorgvuldig gepland en uitgevoerd om te voldoen aan de regelgeving en om de professionaliteit en veiligheid van chauffeurs te waarborgen. Bij Verkeersschool Tilburg staan we klaar om je te helpen met een volledig aanbod van theoriecursussen en praktijktrainingen. Onze code 95 cursussen zijn ontworpen om niet alleen te voldoen aan de wettelijke eisen, maar ook om de praktische vaardigheden van chauffeurs te verbeteren. Waardoor ze veiliger en efficiënter kunnen werken.

Wat is Code 95?

Code 95 is een certificaat van vakbekwaamheid dat vereist is voor beroepschauffeurs binnen de Europese Unie, inclusief bus- en vrachtwagenchauffeurs. Het is bedoeld om de kennis en vaardigheden van chauffeurs up-to-date te houden. Wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid en milieubewust rijden. Het behalen van Code 95 omvat het volgen van 35 uur nascholing elke vijf jaar. Waarbij de cursusdag ten minste één praktijktraining moet omvatten.

Hoe lang is code 95 geldig?

Code 95 is vijf jaar geldig vanaf de datum waarop de laatste nascholingscursus succesvol is afgerond. Na deze periode moeten chauffeurs opnieuw 35 uur nascholing volgen om hun Code 95 te vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat alle beroepschauffeurs continu worden bijgeschoold in nieuwe en bestaande verkeersregels en rijtechnieken.

Hoe lang mag code 95 verlopen zijn?

Indien Code 95 is verlopen, is het wettelijk niet toegestaan om beroepsmatig een voertuig te besturen waarvoor deze code vereist is. Chauffeurs moeten hun nascholing zo snel mogelijk afronden om hun kwalificatie te vernieuwen. Er is geen specifieke ‘grace period’ na het verlopen. De nieuwe rijbewijs met de hernieuwde Code 95 gaat in op de datum dat de nascholing is voltooid.

Waar kan ik mijn code 95 uren zien?

Chauffeurs kunnen hun Code 95 uren zien op het digitale tachograaf systeem van hun voertuig, of door in te loggen op de website van het Kiwa Register waar de nascholingsuren worden bijgehouden. Chauffeurs moeten zorgen dat hun nascholingsuren correct worden geregistreerd. De opleider is verantwoordelijk voor het doorgeven van deze uren aan het register.

Mag ik privé vrachtwagen rijden zonder code 95?

Ja, je mag privé een vrachtwagen rijden zonder een geldige Code 95. Mits het voertuig niet wordt gebruikt voor commerciële doeleinden en je in het bezit bent van een geldig rijbewijs voor het type voertuig. Code 95 is alleen verplicht voor chauffeurs die commercieel zware voertuigen besturen.